My Blog

Kalkuler dine kostnader

Lag en oversikt

Før du tar noen som helst økonomisk beslutning er det viktig at du lager en oversikt for deg selv over hva som er din økonomi. Du må vite hvor du er og hvor du skal før du kan gjøre noe som helst annet. Her gjelder det å ha hodet rett i munn og ikke finne på noe som gjør at du kommer til å slite fremover. En oversikt over din økonomi er helt essensielt og det viktigste med det som du gjør fremover. Kan du gjøre det som trengs bør du derfor gjøre det. En av de tingene som du også kan og bør gjøre er å se litt mer på dine inntekter og utgifter. Ta en grundig gjennomgang over hvordan du bruker penger og hvordan du best mulig tjener dem. Det kan hende at det er mye her som ikke kommer med, eller at du rett og slett bruker altfor mye penger i forhold til det du selv mener at du burde gjøre.

Bruk en kalkulator

Når du har en oversikt over din egen økonomi kan du også begynne å se litt mer på hvordan ting fungerer med deg selv og hvordan dette gjøres på en bedre måte med en kalkulator. Det vil si at du kan bruke en nettside, som den som lages av Sambla AS, og bruke deres kalkulator. Selve kalkulatoren lar deg legge inn noen tall for så og velge hva slags resultat du ønsker. Legg for eksempel inn at du vil låne 200 000 kroner over 5 år. Kalkulatoren vil da fortelle deg hvor mye penger du vil måtte betale per måned.  Noen mer avanserte kalkulatorer spør også om hvor mye du betaler i renter. Her kan du da prøve med forskjellige renter for å se hvor mye renter du betaler og hva slags innvirkning disse rentene får inn på din økonomi. Det er spesielt interessant å se på en 10% rente sammenlignet med en 20% rente. Trekker du lånet over mange år blir det ikke veldig stor forskjell per dag, men det blir veldig stor forskjell over flere år.

Lån penger på dagen

Trenger du penger bør du vurdere et lån og om lånet er rett for deg. Har du laget en oversikt over din økonomi for deretter å se litt på hva du kan gjøre med din økonomi har du kommet langt. Bruk også kalkulatoren slik at du vet hva du vil måtte betale. Får du et bedre tilbud vil det hjelpe veldig. En av de beste måtene å få til noe på er gjennom et fint lån. Fine lån kan du fint søke på samme dag som du får tilbudet. Søker du tidlig nok på dagen vil du også få lånet utbetalt samme dag. Her er det mange muligheter for deg som trenger litt mer for å komme seg videre. Tenk på hva du trenger får du reagerer.

Leave a Comment

Your email address will not be published.