Blogg Økonomi

Lånefinansierte kjøp

forbrukslån-shopping

Kjøp

Vi kjøper alle noe hver neste dag. Det kan hende at vi ikke nødvendigvis gjør det hver neste dag, men ser man litt mer på hva man gjør kan det hende at man fort oppdager at man kjøper en bussbillett eller har et kort som tillater en å bruke bussen daglig. Er man tørst kjøper man seg kanskje en kaffe eller noe raskt å spise, om man har hastverk. Det er ingen tvil om at vi alle bruker penger og at det fort kan bli mye penger.

Det er stor forskjell på hva som haster og hva som ikke haster så mye. Noen ting må vi betale for å få fikset før vi kan gjøre noe annet. Om det kreves mer fra deg som tjener lite eller ikke har så mye er ganske opplagt når det handler om penger som skal brukes. Det viktige med bruk eller kjøp av ting er at du lager den en liste over hva som trengs og deretter en prioritering slik at det du trenger kan kjøpes eller gjøres på en god måte.

Budsjetter

Det kan være vanskelig å ta valg. Når du skal kjøpe noe eller når du skal bygge er det viktig at du vet hva du vil ha og at du vet hva du trenger slik at du ikke på noen som helst måte kjøper feil. Det finnes ganske mange fine ting og ganske mange kjekke saker som kan kjøpes og som kan brukes, men det er ikke noe behov å kjøpe ting som du ikke trenger.

Det er derfor viktig at du lager et budsjett hver måned. Hovedpoenget med budsjettet er at du bruker pengene dine på best mulig måte. Om du ikke har penger så kan det fort bli tøft og det finnes måter for deg som trenger litt ekstra. Om disse måtene er det du vil ha er et annet spørsmål. Det hjelper ikke å være med på det som du ønsker å være med på om du ikke har råd til å betale for deg eller låner deg opp når du måtte ønske.

Lånefinansierte kjøp

Når du ikke har penger til det du ønsker deg, eller om du har penger, men ikke har lyst til å bruke dem på akkurat det som er foreslått at du bruker pengene på kan du låne penger i form av et billig forbrukslån for å kjøpe det du vil ha. Om du ikke liker å låne penger kan det være greit å gjøre det på en annen måte. Det koster fort litt mer å finansiere kjøp med andres penger, men noen ganger kan det være verdt å ikke bruke sine egne penger fordi det fort kan være med på å hjelpe deg selv litt senere. Det er viktig å ha penger til side når det blir tøft eller når man kommer over en godt investering eller på andre måter noen gode kjøp som krever litt mer penger.

Leave a Comment

Your email address will not be published.